Hidhni pjesën më të madhe të qumështit të kokosit në një tenxhere, duke rezervuar pak në një tas të vogël për më vonë. Shtoni sheqerin, kripën dhe shafranin e Indisë (për ngjyrën) në tigan.
Pritini pakon e vaniljes në gjysmë të gjatësisë dhe hidheni në tigan.
Ngroheni në një zjarr të ulët për 10 minuta derisa sheqeri të jetë shkrirë dhe përzierja të fillojë të avullojë.
Përziejeni miellin e misrit me qumështin e rezervuar të kokosit në një tas të vogël derisa të zbutet. Hidhni tek qumështi i nxehtë dhe vazhdimisht përzijeni edhe për 5-10 minuta të tjera derisa përzierja të trashet në një konsistencë të kremit të derdhur.
Kullojeni në një tas, mbulojeni dhe futeni në akull për të paktën 2 orë.
Hidhni përzierjen e ftohur në një prodhues të akullores dhe mbajeni për 20-30 minuta derisa të merrni një akullore të butë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento