A duhet të hamë avokado kur jemi në dietë?

Kur jemi me dietë, shpesh herë në vend që të kufizojmë sasinë, kufizojmë veten ndaj disa ushqimeve të caktuara.
Avokadoja është një frut që njihet gjerësisht për vlerat e tij ushqyese. Por nga ana tjetër, ka një përqindje të lartë yndyre, gjë që mund të na stepë për konsumin e tij, gjatë një periudhë regjimi ushqimor.

Atëherë si t’ia bëjmë?
Fasulet, lakrat e Brukselit, brokoli, mollët, avokadot, karotat etj kanë një përbërës të veçantë që quhen fibra të tretshëm.

Këto, jo vetëm që na ndihmojnë për të qenë në formë të mirë trupore, por zvogëlojnë gjithashtu rrezikun e të prekurit nga sëmundjet e zemrës dhe diabetit.

Studimet kanë treguar se për çdo rritje në 10 gramë të kësaj fibre, yndyra e trupit tuaj zvogëlohet me 3.7%. Rekomandohet të keni 25-38 gram në ditë.

Atëherë pse trembesh nga 1 avokado?/neps.al 

Lini një koment