Vera nuk mund të kalojë pa përgatitur gliko shalqiri
1kg sheqer
1 grusht gelqere
Disa gjethe barbaroza
Lekure shalqiri
1.Marrim lekurat e shalqirit dhe i qerojme nga pjesa jeshile duke lene vetem pjesen e bardhe te cilen e presim ne katrore pak a shume te te njejtes madhesie.
2.Ne nje ene tresim nje grusht gelqere ne uje te ftohte dhe vendosim brenda lekurat e prera te cilat i leme per rreth 1 ore.
3.Pas kesaj i nxjerrim lekurat nga uji me gelqere, i shpelajme shume mire disa here dhe i hedhim ne nje tenxhere me 1 kg sheqer.
4.I vendosim ne zjarr shume te ulet me kapak mbyllur per maksimumi 20 minuta pa i shtuar uje, por duke u ziere vetem me lengun e tyre.
5.Ne momentin e fundit i shtojme disa gjethe barbaroza dhe e leme glikone te ftohet plotesisht ne lengun e saj.
6.Pasi ftohet e futim ne kavanozat apo enet qe kemi pergatitur.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment