Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Në një enë bashkoni vajin e ullirit, hudhrën, gjalpin, koprën e grirë imët. I përzieni dhe e lini mënjanë.
3.Ndani lakrën në disa copa të vogla, por pa e prerë imët.
4.Ndërkohë lani perimet, i qëroni. Karotat i prisni në shirita të gjatë, ndërsa patatet në copa të vogla.
5,Merrni një tavë, vendosni një letër kuzhine dhe sipër shtroni perimet. I marinoni me kripë e piper.I fusni në furrë për 30 minuta.
6.Pasi të jenë gati, i nxirrni dhe i shërbeni të ngrohta. Salcën që përgatitët ia shtoni në momentin që i servirni. Ju bëftë mirë!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment