Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Në një enë bashkoni vajin e ullirit, hudhrën, gjalpin, koprën e grirë imët. I përzieni dhe e lini mënjanë.
3.Ndani lakrën në disa copa të vogla, por pa e prerë imët.
4.Ndërkohë lani perimet, i qëroni. Karotat i prisni në shirita të gjatë, ndërsa patatet në copa të vogla.
5,Merrni një tavë, vendosni një letër kuzhine dhe sipër shtroni perimet. I marinoni me kripë e piper.I fusni në furrë për 30 minuta.
6.Pasi të jenë gati, i nxirrni dhe i shërbeni të ngrohta. Salcën që përgatitët ia shtoni në momentin që i servirni. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment