Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1..Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
2.Shtoni orizin dhe e trazoni. Shtoni më pas lëngun e perimeve dhe e lini rizoton të ziejë në temperaturë mesatare.
3.Ndërkohë që keni zierë panxharin, e kaloni në një blender dhe bëjeni pure. I shtoni pak kripë.
4.Shtojeni panxharin tek orizi dhe e lini të ziejë për 15 minuta. Nëse është shumë e thatë shtoni një gotë lëng perimesh.
5.Nga fundi i shtoni rizotos qumështin, djathin dhe gjalpin.
Shërbejeni rizoton e ngrohtë duke e dekoruar sipër me disa gjethe majdanozi.
6.Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment