1.Lani mirë patëllxhanët dhe i prisni përgjysmë. 2.I lyeni me vaj ulliri, kripë e piper. 3.Në një toster, në furrë apo në skarë i vendosni për t’i pjekur përreth 10 minuta. I ktheni nga të dyja anët në mënyrë që të gatuhen sa më mirë. 4.Në një enë shtoni pomodorinit e përgjysmuara, mozarelën, uthullën balsamike dhe borzilokun. I shtoni pak vaj ulliri, pak kripë e piper. 5.I përzieni mirë. Shërbeni në një pjatë patëllxhanët dhe sipër tyre vendosni mbushjen që përgatitët. 6.Patëllxhanët janë gati për t’u shijuar. Ju bëftë mirë!
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment