7 gabimet më të shpeshta që bëni në kuzhinë dhe që prishin shijen e gatimeve tuaja
Vetëm nëse ke bërë një shkollë kuzhine. Në të kundërt askush nuk pret që ti të jesh i pagabueshëm!
Për hir të së vërtetës janë disa gabime që ne i bëjmë shpesh në kuzhinë dhe nuk e kuptojmë diçka të tillë. Këto gabime jo vetëm që prishin shijen e gatimeve, por njëkohësisht dëmtojnë shëndetin tonë.
Ja disa prej tyre:
Ju e hapni shumë shpesh derën e sobës
Sigurisht është mirë ta hapni për të kontrolluar ushqimin, por nuk duhet ta hapni më shpesh sesa duhet. Kjo mund t’i bëjë ushqimet tuaja të lëngshme dhe madje i lë të pagatuara mirë.
Ju përdorni një thikë të pa prehur mirë
Të përdorësh një thikë të paprehur është e rrezikshme sepse të duhet të ushtrosh forcë, gjë e cila mund të përfundojë duke ju lënduar. Me një thikë të prehur mund të prisni më mirë, më lehtë dhe mund të ruani formën e ushqimit, pa e dëmtuar.
Nuk i ruani ushqimet ashtu siç duhet
Të përdorësh përbërës të freskët në gatim, nuk do ta bëjë recetën më të shijshme, por padyshim që do të ndihmojë. Ruajini ushqimet në frigorifer, larg ujit dhe të mbështjella me letër kuzhine mundësisht.
Nuk e provoni gjellën që po gatuani
Receta që po gatuani duhet të provohet hap pas hapi. Jo vetëm në fillim, ose jo vetëm në fund. Hap pas hapi!
Enët tuaja të gatimit janë të papastra
Të gatuash me enë të papastra ndikon në shijen e ushqimit. Tiganët nuk duhet të jenë të ciflosur më shumë sesa duhet dhe me yndyrë të tepërt tek bishti ose tek pjesa e poshtme. Këto dy elemente janë kancerogjene për shëndetin tonë.
Ju nuk i lexoni recetat vazhdimisht
Duhet t’i kushtoni rëndësi çdo detaji në recetë, çdo përbërësi, çdo hapi dhe mbi të gjitha çdo gramature.
Përdor të njëjtin vaj për të gjitha gatimet
Disa receta duan vajin e tyre specifik. Nuk mund të përdorim vetëm vajin e lulediellit apo vetëm vajin e ullirit. Në listën tuaj duhet të jenë pjesë edhe vaji i kokosit, vaji i avokados, vaji ekstra i virgjër, etj./neps.al
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment