Harrojeni limonin. Kjo limonadë shtëpie me nektarina do i kënaqë fëmijët tuaj!
1 litër ujë
150 ml lëng limoni
100 gram mjaltë
5 nektarina
4 kajsi
1 mollë
1.Në një tenxhere me ujë shtoni mjaltin dhe e vendosni të ziejë përreth 5 minuta.
2.Sapo mjalti të jetë shkrirë tërësisht e fikni zjarrin dhe e lini mënjanë. I shtoni lëngun e limonit.
3.Ndërkohë lani dhe prisni frutat në kubikë. I zieni për 10 minuta sa të zbutën dhe kalojini në një blender .
4.I trazoni derisa të krijohet një pure.
5.Tani kalojeni purenë e frutave me një sitë dhe e bashkoni me pjesën tjetër të ujit me mjaltë e limon. Kujdesuni që lëkurat e frutave t’i keni hequr me sitë.
6.Kalojeni lëngun në një kanë dhe e ruani në frigorifer. Shijohet i ftohtë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment