1.Në një tenxhere me pak vaj skuqni qepën e grirë imët. 2.Shtoni mishin dhe pak piper. I lini për 5 minuta të skuqen. 3.Shtoni karotat, bizelet dhe patatet e prera në kubikë të vegjël. 4.Në fund shtoni 2 lugë gjelle salcë domatesh. I trazoni mirë dhe shtoni 3 gota ujë. 5.E lini gjellën të ziejë […]
1.Në një tenxhere me pak vaj skuqni qepën e grirë imët.
2.Shtoni mishin dhe pak piper. I lini për 5 minuta të skuqen.
3.Shtoni karotat, bizelet dhe patatet e prera në kubikë të vegjël.
4.Në fund shtoni 2 lugë gjelle salcë domatesh. I trazoni mirë dhe shtoni 3 gota ujë.
5.E lini gjellën të ziejë për të paktën 40 minuta. Nga fundi i shtoni kripën.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento