Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Parangrohni furrën në temperaturë 180 gradë celsius.
Lani mirë krahët e pulës dhe i kaloni në një enë të madhe. Sipër i shtoni erëzat italiane, kripë, piper, një majë lugë shafran dhe borzilok. I trazoni mirë me duar.
Merrni një tavë dhe shtroni krahët e pulës.
Sipër i vendosni gjalpin e ndarë në copa të vogla.
E fusni tavën në furrë për 30 minuta.
Pas kësaj e nxirrni nga furra, e servirni në pjatë dhe i shtoni sipër mjaltë. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment