Embëlsira e ditës: Tiramisu me banane

500 gram maskarpone
300 ml pana ëmbëlsire
100 gram kos
3 banane
1 pako biskota specifike për tiramisu
300 ml kakao e përgatitur
100 gram çokollatë e grirë
70 gram sheqer pluhur
1 pako sheqer vanilje
Pak kakao pluhur

1.Si fillim rrihni mirë panën. Në një enë tjetër rrihni maskarponen me sheqerin pluhur. Për këtë përdorni një rrahëse elektrike. Shtoni vaniljen dhe kosin. Tani i shtoni panën.

2.Vendosni në tepsi biskotat e njomura me kakao. Tani shtroni kremin që përgatitët duke i mbuluar biskotat.

3.Përsëriteni këtë dy herë. Pasi të keni vendosur kremin për herë të dytë vendosni një rresht me banane të prera feta-feta. E pudrosni me kakao pluhur dhe çokollatë të grirë.

4.Tani e vendosni në frigorifer dhe e lini të qendrojë për të paktën 2 orë.

5.Shijojeni!

Lini një koment