Shafrani i Indisë është një erëz që nuk duhet të na mungojë në kuzhinë falë benefiteve të tij, shijes tipike dhe ngjyrës së bukur. Në këtë variant të majonezës, ngjyra e saj do të zëvendësojë të verdhën e vezës.
Përbërësit:
150 ml vaj luledielli
100 ml qumësht bimor
Gjysmë luge kafeje shafran indie
2 lugë gjelle uthull molle
1 lugë gjelle niseshte
Në një enë hidhni qumështin, shafranin, kripën dhe ullullën e mollës.
Përziejini në frulator.
Pastaj shtoni vajin dhe vazhdoni t’i fruloni.
Duhet të merrni një masë homogjene.
Nëse ju duket shumë e lëngshme mund të shtoni një lugë niseshte misri.
Ruhet në frigorifer për një javë në një kavanoz qelqi të mbyllur.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment