Krem xhinxheri me çokollatë, receta e një ëmbëlsire të thjeshtë e plot shije
400 gr çokollatë e zezë
4 të verdha vezësh
400 ml pana e freskët
1 lugë kafeje xhinxher i freskët
3 të bardha vezësh
Pak çokollatë të zezë në copëza
1.Grini në copa çokollatën e errët dhe shkrijeni në banjëmari derisa të merrni një krem të butë e homogjen.
2.Hiqeni nga banjëmaria, hidheni në një enë dhe lëreni të ftohet duke e përzier herë pas here.
3.Me një rrahëse, rrihini 4 të verdha vezë me 100 ml pana të freskët derisa të përftoni një shkumë, shtoni çokollatën e shkrirë, një lugë kafeje xhinxher të freskët të grirë imët dhe vazhdoni t’i rrihni me rrahëse derisa përzierja të jetë homogjene.
4.Shtoni dhe të bardhat e vezëve të rrahura bashkë me panën e mbetur.
5.Transferojeni kremin nëpër tasa individualë, mbulojini me qese kuzhine dhe lërini në frigorifer për të paktën 3-4 orë.
6.Pas kësaj kohe, shërbejini duke i dekoruar me copëza çokollate të zezë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment