3 receta për patëllxhanët e skuqur më të shijshëm që keni provuar
Patëllxhanët e skuqur, një recetë e shijshme që mund të shijohen si antipastë apo sallatë shoqëruese. Ka disa mënyra për t’i bërë ata sa më të veçantë dhe për t’i shijuar gjatë gjithë verës. Po ju tregojmë tri receta:
Patëllxhanë të skuqur në pastelë
Për të realizuar këtë recetë, duhen pak përbërës dhe shumë durim pasi duhen skuqur 4 ose 5 feta patëllxhanësh njëherësh.
Përbërësit:
2 patëllxhanë vjollcë rrethorë
Vaj luledielli
150 gr miell
150 ml qumësht
Pak kripë
Përgatitja:
Lani dhe thani patëllxhanët.
Në një tas përzieni vezët, qumështin dhe miellin me një rrahëse vezësh ose pirun derisa të merrni një brumë të hollë pa kokrriza (pastelë).
Shtoni kripën dhe vendosni mbi sobë një tigan ku keni hedhur vaj luledielli.
Pritini patëllxhanët në feta me trashësi 1 cm dhe kalojini në pastelën e përgatitur.
Skuqini në vajin e nxehur.
2. Patëllxhanë të skuqur të kaluar në bukë
Le të shohim si përgatiten patëllxhanët e skuqur të kaluar në bukë. Në vend të peksimadheve (bukë e thekur e grirë), mund të përdorni miell dhe për intolerantët, një miks miellrash pa gluten.
Përbërësit:
2 patëllxhanë
Vaj luledielli
2 vezë
Pak kripë
Bukë e thekur e grirë (peksimadhe)
Përgatitja:
Lani dhe thani patëllxhanët
Në një tas bashkoni vezët dhe përziejini me pirun derisa të bardhat e të verdhat të njëtrajtësohen me njëra-tjetrën.
Prisni patëllxhanët në feta me trashësi 1 cm dhe kalojini tek vezët.
Në një pjatë hidhni peksimadhet ose miellin dhe kalojini patëllxhanët e lyer me vezë derisa të mbulohen mirë.
Skuqini në vaj të nxehtë.
3. Patëllxhanë në shirita. Recetë edhe për të vegjëlit
Përbërësit:
2 patëllxhanë
Vaj luledielli
Sherebelë
Kripë
Miell
Përgatitja:
Lani, thani patëllxhanët dhe pritini në shirita me trashësi 1 cm.
Në një tas përzieni kripën, miellin dhe sherbelën.
Kalojini shiritat e patëllxhanëve tek kjo përzierje.
Skuqini në vaj të bollshëm duke i rrotulluar herë pas here.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment