3 receta për patëllxhanët e skuqur më të shijshëm që keni provuar
Patëllxhanët e skuqur, një recetë e shijshme që mund të shijohen si antipastë apo sallatë shoqëruese. Ka disa mënyra për t’i bërë ata sa më të veçantë dhe për t’i shijuar gjatë gjithë verës. Po ju tregojmë tri receta:
Patëllxhanë të skuqur në pastelë
Për të realizuar këtë recetë, duhen pak përbërës dhe shumë durim pasi duhen skuqur 4 ose 5 feta patëllxhanësh njëherësh.
Përbërësit:
2 patëllxhanë vjollcë rrethorë
Vaj luledielli
150 gr miell
150 ml qumësht
Pak kripë
Përgatitja:
Lani dhe thani patëllxhanët.
Në një tas përzieni vezët, qumështin dhe miellin me një rrahëse vezësh ose pirun derisa të merrni një brumë të hollë pa kokrriza (pastelë).
Shtoni kripën dhe vendosni mbi sobë një tigan ku keni hedhur vaj luledielli.
Pritini patëllxhanët në feta me trashësi 1 cm dhe kalojini në pastelën e përgatitur.
Skuqini në vajin e nxehur.
2. Patëllxhanë të skuqur të kaluar në bukë
Le të shohim si përgatiten patëllxhanët e skuqur të kaluar në bukë. Në vend të peksimadheve (bukë e thekur e grirë), mund të përdorni miell dhe për intolerantët, një miks miellrash pa gluten.
Përbërësit:
2 patëllxhanë
Vaj luledielli
2 vezë
Pak kripë
Bukë e thekur e grirë (peksimadhe)
Përgatitja:
Lani dhe thani patëllxhanët
Në një tas bashkoni vezët dhe përziejini me pirun derisa të bardhat e të verdhat të njëtrajtësohen me njëra-tjetrën.
Prisni patëllxhanët në feta me trashësi 1 cm dhe kalojini tek vezët.
Në një pjatë hidhni peksimadhet ose miellin dhe kalojini patëllxhanët e lyer me vezë derisa të mbulohen mirë.
Skuqini në vaj të nxehtë.
3. Patëllxhanë në shirita. Recetë edhe për të vegjëlit
Përbërësit:
2 patëllxhanë
Vaj luledielli
Sherebelë
Kripë
Miell
Përgatitja:
Lani, thani patëllxhanët dhe pritini në shirita me trashësi 1 cm.
Në një tas përzieni kripën, miellin dhe sherbelën.
Kalojini shiritat e patëllxhanëve tek kjo përzierje.
Skuqini në vaj të bollshëm duke i rrotulluar herë pas here.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment