Kastravecë në uthull: Një recetë ‘low cost’ dhe e shijshme
Kastravecët në uthull janë një recetë që kanë sukses kudo që t’i përdorni: si në një aperitiv, ashtu edhe në një sallatë, ata u japin pjatave një qasje origjinaliteti. Le të shohim si përgatiten në mënyrë të thjeshtë dhe ‘low cost’ për t’u dhënë më shumë shije pjatave tona.
Përbërësit:
1 kg kastravecë
500 ml uthull vere
Kripë
Piper kokërr
50 gr sheqer
Nëse përdorim kastravecë të mëdhenj
Lani dhe thani kastravecët me një pecetë pambuku.
Pritini në feta, vendosini në një kulluese makaronash dhe mbulojini me kripë.
Vendosni një peshë në kulluesen e makaronave dhe lërini të qëndrojnë gjithë natën.
Të nesërmen shpëlajini kastravecët dhe thajini me kujdes.
Ziejini për 5 minuta më pas në uthull e sheqer.
Vendosini fetat e kastravecit nëpër vazo me piper dhe hidhuni sipër uthullën e zier.
Mbyllini kavanozat dhe lërini të qëndrojnë të paktën një muaj para se t’i përdorni.
Nëse përdorim kastravecë të vegjël
Nëse keni blerë kastravecë të vegjël, lajini me kujdes dhe thajini me një leckë të thatë e të pastër.
I vendosim në një kulluese makaronash, siç janë, pa i prerë dhe i lëmë gjithë natën me një peshë sipër.
Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shpëlajmë me kujdes dhe i thajmë.
I vendosim në vazo të sterilizuara bashkë me kokrrat dhe piperit dhe vendosim uthullën të ziejë.
Më pas hedhim uthullën mbi kastravecë dhe mbyllim kavanozat.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment