Frapeja me luleshtrydhe është një pije freskuese dhe delikate e përgatitur me qumësht të ftohtë, luleshtrydhe të freskëta, sheqer dhe akull.
Të gjithë përbërësit frulohen bashkë për të krijuar një pije kremoze dhe detoks, ideale për t’u shijuar në një pasdite vere, ndoshta në pishinë me një grup miqsh. Për të kënaqur gjithë familjen mund ta përgatisni edhe në variantin me banane ose fruta pylli.
Përbërësit:
250 gr luleshtrydhe
180 gr qumësht
5 gr sheqer
50 gr akull
Përgatitja:
Për të përgatitur frapenë me luleshtrydhe, nisni nga pastrimi i frutave. Lajini mirë luleshtrydhet dhe hiquni pjesën jeshile, më pas pritini më katërsh dhe lërini mënjanë.
Më pas vendosni akullin në një mikser, shtoni luleshtrydhet e prera e më pas qumështin.
Në fund shtoni sheqerin dhe kalojini në mikser derisa të merrni një përbërje kremoze dhe homogjene. Hidheni masën nëpër gota dhe dekorojini me luleshtrydhe. Shërbejini të ftohta frapetë. Këshillohet të pihet menjëherë për të mos u oksiduar frutat!
Sipas dëshirës, për ta bërë frapenë më kremoze, mund t’i shtoni pak akullore.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment