Qofte me brokoli. Një antipastë e plotë dhe e shëndetshme
Të ushqyeshme, të shëndetshme, qoftet me brokoli janë një zgjedhje e zgjuar për një antipastë të plotë dhe ekonomike. Shoqërohen me një pure patatesh ose sallatë mikse dhe janë perfekte për ata që ndjekin një dietë vegjetariane. Brokoli-t janë të pasura me substanca ushqyese të shëndetshme dhe janë gjithmonë një zgjedhje e mençur në tryezë.
Përbërësit:
2 brokoli
1 thelpi hudhre
Një garuzhde brodo
2 feta bukë
2 vezë
1 dorë djathë i grirë
Arrë moskat
Vaj ulliri e.v
Kripë dhe piper
Përbërësit
Prisni brokolin në copa dhe kalojeni në tigan me pak hudhër e vaj ulliri për 5 minuta, më pas hiqni hudhrën dhe shtoni brodon. Ziejeni në zjarr të ulët për 10 minuta derisa brodoja të përthithet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të vaket.
Lagni bukën dhe thërrmojeni me gishta. Në një tas, shtoni brokoli-t e gatuara, vezën, djathin, gjysmën e bukës, kripën, piperin dhe arrën moskat të grirë. Përziejini dhe sapo përbërja të rezultojë homogjene formoni toptha në formë qoftesh.
Kalojini qoftet në vezën e rrahur dhe më pas në gjysmën e mbetur të bukës.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment