Një ëmbëlsirë thjesht e shijshme, e servirur në një kupë dhe e shoqëruar me biskota. Kremi anglez me karamele është i thjeshtë për t’u përgatitur, shumë e ekonomik dhe gati në gjysmë ore pak a shumë.
Përbërësit:
50 gr sheqer i bardhë
200 gr sheqer kane
3.5 dl qumësht i plotë
6 të verdha vezësh
250 ml pana ëmbëlsirash
Biskota
Gjysmë limoni
1 shkop vaniljeje
Përgatitja:
Hidhni 200 gr sheqer në një tenxhere, shtoni 2-3 lugë ujë dhe disa pika limoni. Lëreni në zjarr derisa të përftoni një karamele me ngjyrë të artë. Prisni shkopin e vaniljes dhe hiqini farat.
Përgatisni kremin. Rrihni 6 të verdhat e vezëve me sheqerin e bardhë derisa të përftoni një përbërje kremoze, shtoni farat dhe shkopin e vaniljes, qumështin dhe përziejini.
Shtoni 250 ml pana tek karameli i përgatitur. Vendoseni tenxheren me kremin e të verdhave të vezëve në një banjëmari me pak ujë në vlim dhe shtoni ngadalë karamelin e përzier me pana.
Duke e përzier vazhdimisht me rrahëse vezësh, gatuajeni kremin për 10 minuta.
Hiqeni nga zjarri, lëreni të ftohet krejtësisht dhe shërbejeni sipas dëshirës me biskota.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment