Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Shpesh na mbetet bukë në shtëpi dhe gjëja e parë që na vjen në mendje është ta hedhim në plehra. Por nëse edukohemi me riciklimin si një mënyrë për të kursyer, por edhe për të qenë më ekologjikë, ka pa fund mënyra për të ripërdorur produktet që na mbeten në kuzhinë, mes tyre edhe buka. Dhe na besoni që riciklimi do t’ju japë kënaqësi, ashtu siç do t’u japë ky kek që do të përgatitet me bukën e mbetur.
I shijshëm dhe i shëndetshëm, me rrush të thatë, i jep kekut një shije të veçantë që e kthen në një ëmbëlsirë speciale e cila na kujton ato të duarve të mamit.
Përbërësit:
Përgatitja:
*Këshillë: Për ta shijuar më tepër këtë kek, shërbejeni me pak pana të rrahur.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment