Një ëmbëlsirë ekzotike, me aromën e vendosur të shafranit që i jep ngjyrën karakteristike, perfekte për t’u shërbyer në periudhën e të nxehtit veror. Kjo ëmbëlsirë me mango është gati në gjysmë ore, shërbehet e ftohtë dhe mund të ruhet edhe në ngrirje.
Përbërësit:
1 bustinë shafran Indie
300 gr qumësht i kondensuar
50 ml pana e freskët
Përgatitja:
Përgatisni kremin. Shtoni gjysmën e panës në një tenxhere, ngroheni në zjarr, shtoni bustinën me shafran dhe përziejini mirë. Fikni zjarrin, lëreni të vaket për pak dhe shtoni 300 gr qumësht të kondensuar.
Përgatisni purenë e mangos. Lani një mango rreth 300 gr, qërojeni, hiqini bërthamën, pritini tulin në copa, frulojeni me një mikser derisa të përftoni një pure kremoze dhe homogjene.
Kompletojeni dhe shërbejeni. Bashkoni pureën e mangos me përzierjen e panës me qumësht të kondensuar, përziejeni mirë përbërjen me një lugë druri, transferojeni nëpër gota dhe vendoseni në frigorifer.
Lërini në ngrirje ëmbëlsirat për të paktën 8 orë, hiqini nga frigoriferi 10 minuta para se t’i shërbeni dhe dekorojini sipas dëshirës me copa të freskëta mangoje.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment