Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Një ëmbëlsirë e lehtë, e freskët dhe shumë kremoze, me notat e xhinxherit të cilat kontrastojnë shijen delikate të kremit. Mousse me çokollatë dhe qumësht është e thjeshtë për t’u përgatitur, shërbehet e ftohtë dhe është perfekte për të përmbyllur një drekë në një ditë feste.
Grini xhinxherin e freskët dhe prisni në copa çokollatën me qumësht.
Ngrohni në një tigan qumështin me 2 dl pana për ëmbëlsira dhe xhinxher deri në vlim, më pas hiqeni nga zjarri dhe kullojeni përmes një site të imët duke e shtypur mirë xhinsherin për t’i marrë gjithë lëngun.
Shkrini çokollatën në një banjëmari me 20 gr gjalpë, më pas shtoni panën e kulluar dhe përziejeni mirë me rrahëse vezësh derisa të ftohet.
Rrihni në një tas të bardhat e vezëve me pak kripë derisa të bëhen marengë dhe shtojani masës duke i përizer poshtë-lart.
Ndajeni mousse-n në 4 gota, mbulojini me qese kuzhine dhe lërini në frigorifer për të paktën 4 orë. Shërbejini me cifla çokollate dhe xhinxher i sheqerosur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment