Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një ëmbëlsirë e lehtë, e freskët dhe shumë kremoze, me notat e xhinxherit të cilat kontrastojnë shijen delikate të kremit. Mousse me çokollatë dhe qumësht është e thjeshtë për t’u përgatitur, shërbehet e ftohtë dhe është perfekte për të përmbyllur një drekë në një ditë feste.
Grini xhinxherin e freskët dhe prisni në copa çokollatën me qumësht.
Ngrohni në një tigan qumështin me 2 dl pana për ëmbëlsira dhe xhinxher deri në vlim, më pas hiqeni nga zjarri dhe kullojeni përmes një site të imët duke e shtypur mirë xhinsherin për t’i marrë gjithë lëngun.
Shkrini çokollatën në një banjëmari me 20 gr gjalpë, më pas shtoni panën e kulluar dhe përziejeni mirë me rrahëse vezësh derisa të ftohet.
Rrihni në një tas të bardhat e vezëve me pak kripë derisa të bëhen marengë dhe shtojani masës duke i përizer poshtë-lart.
Ndajeni mousse-n në 4 gota, mbulojini me qese kuzhine dhe lërini në frigorifer për të paktën 4 orë. Shërbejini me cifla çokollate dhe xhinxher i sheqerosur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment