Biskota me tulin që mbetet nga shtrydhja e frutave
Me fuqi pastruese, detoksifikuese dhe të pasura me shumë vlera, lëngjet e shtrydhura të frutave janë ideale sidomos gjatë verës, për të qenë në formë pa hequr dorë nga shija.
Por si thoni ta përdorni edhe për të përgatitur biskota ekologjike me fruta? Le të shohim hap pas hapi si përgatiten:
Përbërësit:
200 gr tul frutash miks ( që kanë mbetur nga shtrydhja e frutave)
300 gr miell gjysmëintegral
2 lugë sheqer kane
4 lugë mjaltë
3 lugë vaj
Pak kripë
Përgatitja:
Përgatisni një lëng frutash miks (p.sh mollë, kivi, portokall, luleshtrydhe dhe pak xhinxher) e më pas ruajuni tulin: nëse nuk doni ta përdorni menjëherë, mund ta ruani në ngrirje.
Përzieni tulin e frutave me përbërësit e tjerë, përveç sheqerit të kanës.
Krijoni një brumë të butë dhe homogjen me duar dhe me duar formoni topa të vegjël, më pas shtypini pak dhe vendosini në një tepsi të shtruar me letër furre.
Spërkatini me sheqerin e kanës dhe piqini për 25 minuta në 160 gradë.
Mund t’i ruani deri në një javë në një tas qelqi të mbyllur hermetikisht.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment