E freskët dhe e shëndetshme, sallata është një pjatë shoqëruese perfekte për t’u konsumuar krudo dhe për të shoqëruar çdo lloj pjate të dytë. Kjo sallatë me rrepa do të jetë e preferuara juaj këtë verë jo vetëm për kombinimin e shijeve, por edhe thjeshtësinë e përgatitjes. Ajo bashkon në mënyrë perfekte ëmbëlsinë e pjeprit me notat pikante të rrepave të kuqe.
Një degë me rrepa të kuqe
200 gr sallatë radikio ose miks sallatash
1 pjepër
Uthull e bardhë
Piper jeshil në ujë me kripë (shitet i konservuar)
Kripë
Përgatitja:
Lani mirë rrepat e kuqe dhe pritini në feta të holla. Merrni një pjepër të pjekur, ndajeni përgjysmë, hiqini farat, qërojeni dhe pritjani tulin në kubikë.
Përgatisni emulsionin. Në një tas shtoni një lugë uthull të bardhë, 3 lugë vaj ulliri, kripë dhe përziejini me kujdes, me një pirun shtypni lehtësisht kokrrat e piperit jeshil dhe shtojuni emulsionin duke i përzier mirë.
Merrni një tas të madh, shtoni miksin e sallatave, shtoni pjeprin dhe bashkojini me emulsionin. Përziejini me kujdes, lëreni sallatën për disa minuta dhe shërbejeni.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment