Kjo është një lloj pjate ideale kur s’keni shumë kohë të gatuani, e lehtë, e shijshme dhe plot nutrientë. Le të shohim së bashku si përgaitet:
Përbërësit:
400 gr thjerrëza
1 spec i kuq djegës
1 qepë e kuqe
1 karotë
pak mente
pak kripë
1 degë selino
pak vaj ulliri e.v
pak brodo perimesh
disa fara kumini
disa thelpinj arre
1 qepë e bardhë
5 kajsi të thata
Përgatitja:
Lani si fillim thjerrëzat. Qëroni qepën e bardhë dhe grijeni imët. Pastroni karotën dhe selinon dhe grijini gjithashtu imët. Vendosini perimet në tenxhere pa u shtuar yndyrë dhe kavardisini në zjarr të ulët duke i përzier. Shtoni thjerrëzat, shtoni dhe një garuzhde brodo dhe gatuajini aq sa ç’thuhet në paketimin e thjerrëzave. Nëse është e nevojshme, shtoni dhe një garuzhde tjetër brodo.
Përgatisni përbërësit e tjerë. Prisni qepën e kuqe në feta dhe vendoseni në një enë. Ndani në copa kajsitë e thata, mbulojini me ujë të vakët dhe lërini të zbuten për 10 minuta. Prisni specin e kuq për së gjati, hiqini farat, lajeni thajeni dhe grijeni imët. Thyeni me dorë thelpinjtë e arrave.
Sapo thjerrëzat të jenë zier, hiqini nga zjarri dhe lërini të vaken. Transferojini në enën me qepën e kuqe, shtoni specin e grirë, kajsitë të cilave u keni kulluar ujin, thelpinjtë e arrave, disa gjethe mente dhe farat e kuminit.
Shtoni 3-4 lugë vaj ulliri, kripë nëse është e nevojshme, përziejini mirë dhe servirirni pas disa minutash.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment