Thjerrëza me perime dhe fruta të thata

Kjo është një lloj pjate ideale kur s’keni shumë kohë të gatuani, e lehtë, e shijshme dhe plot nutrientë. Le të shohim së bashku si përgaitet:

Përbërësit:

  • 400 gr thjerrëza
  • 1 spec i kuq djegës
  • 1 qepë e kuqe
  • 1 karotë
  • pak mente
  • pak kripë
  • 1 degë selino
  • pak vaj ulliri e.v
  • pak brodo perimesh
  • disa fara kumini
  • disa thelpinj arre
  • 1 qepë e bardhë
  • 5 kajsi të thata

Përgatitja:

  • Lani si fillim thjerrëzat. Qëroni qepën e bardhë dhe grijeni imët.  Pastroni karotën dhe selinon dhe grijini gjithashtu imët. Vendosini perimet në tenxhere pa u shtuar yndyrë dhe kavardisini në zjarr të ulët duke i përzier. Shtoni thjerrëzat, shtoni dhe një garuzhde brodo dhe gatuajini aq sa ç’thuhet në paketimin e thjerrëzave. Nëse është e nevojshme, shtoni dhe një garuzhde tjetër brodo.
  • Përgatisni përbërësit e tjerë. Prisni qepën e kuqe në feta dhe vendoseni në një enë. Ndani në copa kajsitë e thata, mbulojini me ujë të vakët dhe lërini të zbuten për 10 minuta. Prisni specin e kuq për së gjati, hiqini farat, lajeni thajeni dhe grijeni imët. Thyeni me dorë thelpinjtë e arrave.
  • Sapo thjerrëzat të jenë zier, hiqini nga zjarri dhe lërini të vaken. Transferojini në enën me qepën e kuqe, shtoni specin e grirë, kajsitë të cilave u keni kulluar ujin, thelpinjtë e arrave, disa gjethe mente dhe farat e kuminit.
  • Shtoni 3-4 lugë vaj ulliri, kripë nëse është e nevojshme, përziejini mirë dhe servirirni pas disa minutash.

Lini një koment