Quinoa dhe qiqra: një pjatë e freskët dhe plot fibra

Për të shijuar quinoan dhe për të përfituar nga benefitet e saj po ju prezantojmë një pjatë të pasur,  të gjallë, pa gluten dhe derivate shtazore, të përshtatshme për gjithë familjen.

Përbërësit:

  • 200 gr quinoa
  • 200 gr oriz
  • 100 gr qiqra
  • Lëngu dhe lëkura e gjysmë limoni
  • 60 gr ullinj jeshil
  • Një tufëz majdanoz
  • Një lugë gjelle xhinxher i freskët i grirë
  • 40 ml vaj ulliri e.v
  • Kripë

 

Hapat:

  • Lani qiqrat dhe lërini në ujë për gjithë natën.
  • Në mëngjes ziejini në ujë të kripur.
  • Zjeni orizin në një tenxhere dhe quinoan në një tjetër.
  • Kullojini dhe bashkojini në një enë.
  • Grini majdanozin dhe xhinxherin dhe shtojini dhe bashkojini te orizi me quinoan.
  • Shtoni vajin, qiqrat, lëkurën dhe lëngun e limonit.
  • Përziejini mirë dhe kompletojeni pjatën me ullinjtë.

 

Lini një koment