Quinoa dhe qiqra: një pjatë e freskët dhe plot fibra
Për të shijuar quinoan dhe për të përfituar nga benefitet e saj po ju prezantojmë një pjatë të pasur, të gjallë, pa gluten dhe derivate shtazore, të përshtatshme për gjithë familjen.
Përbërësit:
200 gr quinoa
200 gr oriz
100 gr qiqra
Lëngu dhe lëkura e gjysmë limoni
60 gr ullinj jeshil
Një tufëz majdanoz
Një lugë gjelle xhinxher i freskët i grirë
40 ml vaj ulliri e.v
Kripë
Hapat:
Lani qiqrat dhe lërini në ujë për gjithë natën.
Në mëngjes ziejini në ujë të kripur.
Zjeni orizin në një tenxhere dhe quinoan në një tjetër.
Kullojini dhe bashkojini në një enë.
Grini majdanozin dhe xhinxherin dhe shtojini dhe bashkojini te orizi me quinoan.
Shtoni vajin, qiqrat, lëkurën dhe lëngun e limonit.
Përziejini mirë dhe kompletojeni pjatën me ullinjtë.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment