Si të përgatisësh sallamin e çokollatës më të shijshëm që ke provuar ndonjëherë
150 gr biskota të thata
1/2 filxhan bajame të pjekura
1/2 filxhan arra të copëtuara
125 gr sheqer pluhur
60 gr gjalp pa kripë
60 gr kakao
3 vezë (të verdhat)
1.Për të bërë sallam çokollate, fillimisht copëtoni biskotat, arrat dhe bajamet. Përzieni të verdhat e vezëve me sheqerin pluhur dhe dalëngadalë shtoni gjalpin të prerë në copë të vogla.
2.Përpara se të shtoni kakaon, sigurohuni ta kaloni në një sitë, e më pas hidhni edhe biskotat e thërrmuara së bashku me arrat dhe bajamet.
3.Një ndër përbërësit kryesorë të kësaj recete është pikërisht alkooli, ndaj rumi shtohet në fund të recetës.
4.Pasi i përziejmë bashkë, masën e përgatitur e vendosim në një letër alumini. Mbështilleni brumin e përftuar dhe tentoni t’i jepni formën e sallamit. Mbështilleni fort dhe në fund vendoseni në frigorifer.
5.Pas 24 orëve në frigorifer, është gati për t’u konsumuar, i prerë në feta.
Përgatitja: Përpara se të filloni bazën, vendosni hurmat arabe në një tas dhe hidhni mbi to ujë të vluar. Lërini mënjanë. Për bazën: -Vendosni letër pjekjeje në një tepsi -Prisni përafërsisht kikiritët, arrat shqeme – Shkrini gjalpin e kakaos...
Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°. Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë...
HAPI 1Nxehni furrën në 200/180 gradë. Për të bërë brumin, sitni miellin në një tas të madh përzierës dhe shtoni gjalpin ose margarinën. Përziejini me gishta derisa masa të ngjajë me thërrimet e bukës. HAPI 2Shtoni rreth 3 lugë...
Lini një koment