Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Të shijshme për t’u servirur si pjatë e dytë, me mbushje të butë e të këndshme djathi të freskët e perimesh, këto involtini janë të thjeshta për t’u përgatitur, të buta e me shije të parezistueshme. U pëlqejnë dhe fëmijëve edhe të rriturve.
Qëroni, lani dhe prisni në kube 1 patate. Vendoseni të ziejë në ujë të kripur për 12 minuta. Kullojeni dhe shtypeni me një pirun më pas.
Merrni spinaqin, lajeni, kullojeni, dhe vendoseni në një tigan pa shtuar ujë, por vetëm pak kripë. Më pas kullojeni, shtrydheni dhe grijeni. Pastaj vendoseni në një tigan me pak vaj, kripë e piper. Përziejeni mirë, pastaj fikni zjarrin dhe shtojeni spinaqin tek ena me pataten e shtypur.
Hapni fetat e proshutës në një plan pune dhe sipër vendosuni mbushjen me spinaq. Më pas rrotullojini për të formuar involtini-t.
Ngrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merrni një tavë, lyejeni me gjalpë, vendosni involtini-t dhe sipër secilës vendosni gjysmë fete djathi. Futini në furrë për 10 minuta. Kur djathi të jetë shkrirë, hiqini nga furra dhe shërbejini.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment