Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Janë një mënyrë speciale dhe e shijshme për ta servirur këtë frut të artë, të prerë në feta dhe të zhytyr në një brumë kremoz. Rezultati? Shije e mirë që bashkon lëngun e mollëve me elegancën e kanellës dhe butësinë e brumit. Mund t’i gatuani dhe t’i shërbeni tek miqtë ose familjarët ndërkohë që hapni një shishe verë.
Për t’i përgatitur petullat e mollëve, nisni me brumin: Në një tas qelqi rrhihni vezët, shtoni qumështin, pak kripë, si dhe sitni miellin.
Shtoni pluhurin pjekës dhe përzjeni të gjithë përbërsit me rrahëse veze derisa të merrni një brumë homogjen dhe pa kokrriza.
Sapo të jetë gati, lëreni mënjanë brumin. Shtrydhni lëngun e limonit që do t’ju shërbejë për të mos u nxirë mollët. Më pas qëroni mollët dhe me një prerëse mollësh ose majë thike hiquni mesin pa u prishur formën, në mënyrë që merrni disa forma rrethore me vrimë në mes.
Pritini në trashësi 5 mm, vendosini në një tavë dhe spërkatini me lëngun e limonit që të mos nxihen. Në një tenxhere vendosni vajin të nxehet në temperaturë 170 gradë. Për provë, vendosni vetëm një fetë molle që të siguroheni se e mbulon vaji. Më pas kalojini fetat e mollëve tek brumi duke u siguruar që të mbulohen mirë dhe skuqini në vajin e nxehtë. Gjatë skuqjes, kthejini nga ana tjetër.
Më pas vendosini në një letër kuzhine për të thithur vajin e tepërt. Në një tas të vogël përzieni 30 gr sheqer dhe pak kanellë pluhur për të aromatizuar petullat. Spërkatini ato me këtë përzierje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment