1.Ngrohni furrën në 180 gradë. Qëroni patatet dhe vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furre me pak vaj, kripë e piper.
2.Piqini për 20-25 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
3.Pritini rrepat e kuqe në feta dhe qepët e njoma në shirita të vegjël. Përziejini të dyja në një enë, me vaj, kripë e iper.
4.Përgatisni dressing-un duke përzier në një tas tjetër vaj ulliri e.v, mustardën, shurupin e panjës, lëngun e limonit dhe një açuge të prerë në copa të vogla. Shtoni pak kripë dhe përziejini.
5.Kur patatet të jenë ftohur, shtojini në enën me përbërës të tjerë dhe kompletojeni me dressing-un që përgatitët.
6.Mund ta ruani në frigorifer për maksimumi 5 ditë.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°. Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë...
HAPI 1Vendosni pataten e ëmbël në një tenxhere të madhe dhe të thellë në zjarr të fortë. Mbulojeni me ujë të vluar dhe ziejeni për 10 minuta. Ndërkohë vendosno të gjithë përbërësit e e tjerë në një procesor ushqimi...
Lini një koment