Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vezët e mbushura nuk janë gjithmonë një pjatë e ftohtë: më poshtë do t’ju tregojmë një recetë të thjeshtë që ju lejon t’i servirni në tryezë të ngrohta. Mund t’i shijoni ato si pjatë e dytë, por edhe si antipastë: në çdo rast do të kishit sukses me këtë pjatë.
Vendosni 8 vezë në një tenxhere të madhe, mbulojini me ujë në temperaturën e ambientit dhe ziejini për 8 minuta që nga koha kur marrin valë. Ftohini në ujë, më pas qërojini dhe pritini përgjysmë.
Grini proshutën dhe prisni djathin parmixhan në kubikë. Vendosini gjysmat e vezëve në një tepsi të lyer me gjalpë dhe vendosni mbi secilën disa copa speck e djathë.
Mbulojini me beshamelë dhe spërkatini me parmixhan të grirë. Shtoni disa copa gjalpi përsipër dhe vendosini në skarën e sobës për 10 minuta.
Servirini me pak bar qepe dhe piper të zi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment