1.Pastroni petalet e trëndafilave, copëtojini me duar dhe më pas hidhini në një enë. Lagini me lëngun e një limoni dhe shtojuni ujë të ftohtë aq sa t’i mbulojë.
2.Lërini gjithë natën të pushojnë, më pas kulloni lëngun dhe lërini mënjanë petalet.
3.Në një tenxhere, shtoni pak ujë dhe bashkojeni me sheqerin. Vendoseni në zjarr që të shkrihet sheqeri dhe më pas të fillojë të ziejë. Pas 10 minutash shtoni lëngun e limonit tjetër, ujin e kulluar nga petalet, vaniljen dhe petalet e trëndafilave.
4.Përziejini mirë dhe lërini në zjarr për 25-30 minuta, duke i përzier shumë shpesh. Reçeli është gati nëse kur e vendosni një pikë në pjatë, mezi rrëshqet.
5.Hidheni reçelin nëpër kavanozë dhe prisni të ftohet para se t’i mbyllni. Është shoqërues i mirë për bukën me gjalpë, por edhe për të shoqëruar mishin e pjekur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment