Përfitimet shëndetësore të uthullës së mollës sipas mjekësisë janë këto
Kemi dëgjuar shpesh për benefitet e mahnitshme të uthullës së mollës si shërimi i akneve, diabeti dhe madje duke ndihmuar me humbjen e peshës. Por çfarë thotë shkenca mjekësore?
1.Ulja e sheqerit në gjak
Një nga studimet e fundit ka treguar se uthulla e mollës (ACV) mund të ketë efekte pozitive në kontrollin e glukozës në gjak dhe zvogëlon glukozën në gjak afërsisht 20-30 për qind pas futjes së karbohidrateve. Një studim i “Diabetes Journal” zbuloi se ACV rrit ndjeshmërinë e insulinës pas konsumimit të uthullës me një vakt të lartë karbohidratesh.
2.Humbje peshe
Një studim zbuloi se ata që iu dhanë ACV kishin më pak gjasa të fitonin yndyrë në trup, kanë peshë më të ulët, bel të vogël dhe më pak yndyrë barkutsesa ata që nuk konsumonin uthull. Gjithashtu, u zbulua se sa më e lartë doza e ACV, aq më shumë bie oreksi.
3.Shëndeti i zemrës
Një dietë e lartë në ACV është treguar për të parandaluar hipertensionin duke reduktuar nivelin e kolesterolit dhe triglicerideve, duke përmirësuar shëndetin kardiak.
4.Sindromi Ovarian Polycystic
Një studim japonez pohoi se disa gra rifituan ciklin e tyre menstrual pas një prove konsumimi të ACV dhe kjo mendohet se erdhi për shkak të efektit të uthullës në normalizimin e rezistencës së insulinës.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment