Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh kombinoni miellin, sheqerin, gjalpin e shkrirë, lëkurën e portokallit dhe sodën e bukës. I punoni mirë për disa minuta.
Ndërkohë në një tavë vendosni frutat e thata dhe i fusni në furrë për 5 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Hapni brumin dhe në mes i shtoni bajamet dhe arrat. Vazhdoni ta punoni përsëri brumin.
Ndajeni masën në toptha të vegjël sipas dëshirës.
I vendosni biskotat në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Tani i fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Biskotat janë gati!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment