Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Përzieni frutat e thata, bajame, lëvoret e thara, karrotat dhe liker portokalli në një tas të madh përzierës.
2.Mbulojeni dhe lëreni tasin ashtu gjithë natën.
3.Miksoni të gjithë përbërësit e thatë së bashku, pastaj shtoni në përzierje frutat e lëna në liker.
4.Shtoni gjalpë, pastaj vezët dhe përzijini.
5.Lyeni me gjalpë një tavë ëmbëlsirash dhe vendosni një letër pjekje.
6.Merreni përzierjen e frutave me lugë dhe shtypeni mirënë tavën e përgatitur.
7.Mbuloni sipërfaqen me një copë letër, pastaj mbulojeni me letra me trashësi të dyfishtë dhe fletë metalike.
8.Hidheni pudingun në një tigan pastaj mbusheni me ujë derisa në gjysmë të tiganit.
9.Lereni të avullojë për 6 orë, duke e mbushur me ujë, sipas nevojës.
10.Sherbejeni me krem ose akullore vanilje.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment