1.Vendosni roston të zihet në një tenxhere me presion. 2.Kombinoni salcën e boronicës, mustarden, sheqerin kaf dhe lëngun e limonit dhe derdheni mbi rosto. 3.Mbyllni kapakun dhe sigurohuni që ventilimi të jetë i mbyllur. 4.Zgjidhni vendosjen manuale dhe rregulloni presionin në kohë të lartë dhe vendoseni për 25 minuta. 5.Kur të mbarohet gatimi, lejoni që presioni të lirohet në mënyrë të natyrshme për 10 minuta. 6.Hiqeni nga pjekja dhe mbajeni të ngrohtë. 7.Hiqni lëngjet e gatimit në një filxhan matës me 2 filxhanë. 8.Kthejini lëngjet në tenxhere me presion dhe lerini në ngrohje të lartë. 9.Në një tas të vogël, përzjeni misrin dhe ujin dhe gradualisht përzijeni me lëngun e gatimit. 10.Gatuajeni derisa salca është trashur 1-2 minuta. 11.Shërbejeni me mishin e derrit.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment