1.Vendosni roston të zihet në një tenxhere me presion. 2.Kombinoni salcën e boronicës, mustarden, sheqerin kaf dhe lëngun e limonit dhe derdheni mbi rosto. 3.Mbyllni kapakun dhe sigurohuni që ventilimi të jetë i mbyllur. 4.Zgjidhni vendosjen manuale dhe rregulloni presionin në kohë të lartë dhe vendoseni për 25 minuta. 5.Kur të mbarohet gatimi, lejoni që presioni të lirohet në mënyrë të natyrshme për 10 minuta. 6.Hiqeni nga pjekja dhe mbajeni të ngrohtë. 7.Hiqni lëngjet e gatimit në një filxhan matës me 2 filxhanë. 8.Kthejini lëngjet në tenxhere me presion dhe lerini në ngrohje të lartë. 9.Në një tas të vogël, përzjeni misrin dhe ujin dhe gradualisht përzijeni me lëngun e gatimit. 10.Gatuajeni derisa salca është trashur 1-2 minuta. 11.Shërbejeni me mishin e derrit.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment