1.Vendosni roston të zihet në një tenxhere me presion. 2.Kombinoni salcën e boronicës, mustarden, sheqerin kaf dhe lëngun e limonit dhe derdheni mbi rosto. 3.Mbyllni kapakun dhe sigurohuni që ventilimi të jetë i mbyllur. 4.Zgjidhni vendosjen manuale dhe rregulloni presionin në kohë të lartë dhe vendoseni për 25 minuta. 5.Kur të mbarohet gatimi, lejoni që presioni të lirohet në mënyrë të natyrshme për 10 minuta. 6.Hiqeni nga pjekja dhe mbajeni të ngrohtë. 7.Hiqni lëngjet e gatimit në një filxhan matës me 2 filxhanë. 8.Kthejini lëngjet në tenxhere me presion dhe lerini në ngrohje të lartë. 9.Në një tas të vogël, përzjeni misrin dhe ujin dhe gradualisht përzijeni me lëngun e gatimit. 10.Gatuajeni derisa salca është trashur 1-2 minuta. 11.Shërbejeni me mishin e derrit.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment