Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh, përzieni së bashku patate, mocarela, vezë, miell, spec, hudhër dhe proshutë dhe përzijini.
Përzierja duhet të jetë e trashë dhe duhet të mbajë formën e saj.
Nëse përzierja hollohet shtoni një lugë gjelle miell.
Përdorni një lugë akullore për të nxjerrë përzierjen dhe për ta formësuar në pllaka.
Shtresojeni në mënyrë të barabartë me një shtresë të hollë thërrimesh buke dhe vendoseni mënjanë.
Nxeheni vajin në një tigan dhe skuqni brumin në një shtresë të vetme në çdo anë për 3-4 minuta derisa të dyja anët të marrin ngjyrë kafe.
Shërbejini të nxehta me salcë kosi ose majonezë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment