1.Si fillim vendosni një tigan të thellë me ujë dhe pak kripë në zjarr.
2.Kur të nxehet shtoni gjalpin në copa dhe kur të valojë hidhni pak nga pak miellin duke e trazuar mirë që të mos ngjitet dhe të behet me kokrra.
3.Hiqeni nga zjarri dhe vazhdoni ta trazoni kur të shkëputet masa nga tigani vendoseni në një tas të madh dhe shtoni vezët një nga një duke e përzier pas çdo veze.
4.Mbushni qeskën për pastiçeri me këtë masë dhe duke e shtypur dhe e rrotulluar dhe hidheni brumin në një tepsi të shtruar me letër dhe piqini për 20 minuta në temperaturë 170 gradë C.
5.Kur të ftohen pritini për së gjëri dhe mbushini me kremin e pastiçerisë dhe sipër me sheqer pluhur vendosni kokra qershie apo çdo lloj reçeli siper.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment