Fruta të thata: kajsi të prera, rrush të thatë dhe kumbulla (200 g në total)
Lëng pule (100 ml)
Rigon dhe majdanoz i freskët (sipas dëshirës)
Patate të pjekura me rozmarinë dhe hudhër
Perime të pjekura si karrota dhe kunguj
Përgatitja e mbushjes
Në një tigan, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim qepën derisa të zbutet. Shtojmë bukën e thatë, frutat e thata dhe bizelet. Përziejmë mirë dhe shtojmë lëngun e pulës për ta bërë masën të butë. Shtojmë rigonin dhe majdanozin dhe e lëmë të ftohet.
Përgatitja e gjelit
Pastrojmë mirë gjelin dhe e thajmë me letër kuzhine. E mbushim me përzierjen e përgatitur dhe e mbyllim pjesën e hapur me kruajtëse dhëmbësh ose fije kuzhine. Në një tas, përziejmë gjalpin me hudhrën, lëkurën dhe lëngun e limonit, trumzën, rozmarinën, kripën dhe piperin. E lyejmë gjelin mirë nga jashtë dhe e vendosim në një tavë.
Pjekja
E pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 3 orë. E mbulojmë me letër alumini për 2 orët e para për të shmangur djegien, duke e zbuluar në orën e fundit që të marrë ngjyrë të artë. Gjatë pjekjes, e spërkasim herë pas here me lëngun e vet.
Shërbimi
E shërbejmë të ngrohtë me garniturën e përgatitur dhe një salcë nga lëngu i pjekjes.
Kjo recetë tradicionale e pasur me shije është ideale për tryezën e festave dhe do të kënaqë të gjithë familjen dhe miqtë tuaj.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento