Tavë peshku me domate dhe erëza

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
50 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
300 kcal për porcion
Fileto peshku (600 g, si levrek ose troftë)
Domate të freskëta (4, të prera në feta)
Hudhër (3 thelpinj, të shtypur)
Vaj ulliri
Lëng limoni (nga 1 limon)
Trumzë e freskët
Rigon
Kripë dhe piper sipas shijes

Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri.

Shtojmë peshkun sipër dhe e fusim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 30 minuta, derisa peshku të gatuhet dhe domatet të zbuten.

Shoqërohet me: Oriz të bardhë ose pure patatesh. Konsumohet si drekë e lehtë dhe e shëndetshme.

Komento