Paella me fruta deti

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
1 orë
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
550 kcal për porcion
Oriz për paella (300 g)
Pulë (300 g, copa të vogla)
Gocat e detit (200 g)
Karkaleca (200 g, të qëruar)
Midhje (200 g, të pastruara)
Spec i kuq (1, i prerë në shirita)
Qepë e vogël (1, e grirë)
Hudhër (2 thelpinj, të shtypur)
Lëng peshku ose lëng mishi (1 litër)
Domate të grira (200 g)
Erëza: shafran, paprika e ëmbël, kripë dhe piper sipas shijes
Vaj ulliri

Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin e kuq dhe domatet e grira, duke i përzier për disa minuta derisa të bashkohen shijet.

Hedhim orizin në tigan dhe e përziejmë mirë për disa minuta, derisa orizi të marrë ngjyrë dhe aromën e përbërësve. Shtojmë shafranin, paprikën dhe e përziejmë lehtë.

Pastaj, shtojmë lëngun e peshkut dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 20-25 minuta, pa e përzier shumë, derisa orizi të zbutet dhe lëngu të avullojë.

Në 10 minutat e fundit të gatimit, vendosim midhjet, karkalecat dhe gocat e detit sipër orizit, duke i lënë të ziejnë dhe të hapen (nëse nuk hapen, mund t’i hedhim).

Shoqërohet me: Fetë limoni të freskët dhe një sallatë jeshile. Konsumohet si një pjatë kryesore për një drekë ose darkë festive me shije deti.

Komento