Fileto pule me perime të pjekura

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
45 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
350 kcal për porcion
Gjoks pule (4 fileto)
Patate (4 të mesme)
Karrota (3 të mëdha)
Speca të kuq (2 të mëdhenj)
Qepë e thatë (1 e madhe)
Hudhër (3 thelpinj)
Vaj ulliri
Kripë dhe piper sipas shijes
Rozmarinë dhe rigon të freskët

Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 30 minuta, derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë.

Ndërkohë, filetot e pulës i marinojmë me vaj ulliri, hudhër të shtypur, kripë, piper dhe rigon. I skuqim në një tigan të nxehtë për rreth 5-6 minuta nga secila anë, derisa të marrin një ngjyrë të artë dhe të jenë gatuar plotësisht.

Pasi perimet të jenë pjekur, i vendosim filetot e pulës sipër dhe i fusim për 5 minuta të tjera në furrë për t’i kombinuar shijet.

Shoqërohet me: Një sallatë të freskët dhe limon të prerë. Konsumohet si një darkë e lehtë dhe e shëndetshme.

Komento