A di me bo fli ti?
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Sugjerojmë:
Përgatitja
Fasulet i vendosim në ujë të ftohtë dhe i lëmë të ziejnë për rreth 30 minuta. Pas kësaj, i kullojmë dhe i heqim mënjanë. Në një tenxhere të madhe, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim qepët, hudhrat dhe karrotat e prera në kubikë. Pasi të jenë zbutur, shtojmë specin e grirë dhe domatet.
Shtojmë piperin e kuq, rigonin dhe dafinën, pastaj hedhim fasulet në tenxhere dhe i mbulojmë me ujë të ngrohtë. E lëmë gjellën të ziejë për rreth 1 orë në zjarr të ulët, derisa fasulet të jenë zbutur plotësisht dhe lëngu të trashet. E rregullojmë shijen me kripë dhe piper sipas dëshirës.
Shoqërohet me: Bukë të thekur dhe turshi. Konsumohet si pjatë kryesore në drekë ose darkë.
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Përgatitja Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin...
Përgatitja Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento