Dita Ndërkombëtare e Kafesë – Si ndikon në shëndetin tonë?

Çdo vit, më 1 tetor, festojmë Ditën Ndërkombëtare të Kafes, një ditë e dedikuar dashamirësve të kësaj pije magjepsëse!

Kafeja ka një histori të gjatë që fillon në Etiopi, ku legjendat thonë se bariu Kaldi zbuloi efektet e saj stimuluese te dhitë e tij.

Nga Etiopia, kafeja u përhap në botën arabe, ku filluan të hapen kafenetë e para – vendet e diskutimeve të mëdha dhe ideve inovative.

Sot, kafeja është një nga pijet më të konsumuara në botë, me mbi 2 miliardë filxhanë të shijuar çdo ditë.

A e dini se ajo është e pasur me antioksidantë? Këta përbërës ndihmojnë trupin tonë të luftojë radikalet e lira dhe plakjen e parakohshme.

Një filxhan kafeje mund të përmirësojë përqendrimin dhe vigjilencën, duke e bërë ndihmës të shkëlqyer për ditët e ngarkuara.

Konsumi i moderuar i kafesë lidhet me përfitime të tjera shëndetësore, si përmirësimi i funksionit të trurit dhe ulja e rrezikut për sëmundje si diabeti i tipit 2.

Pavarësisht përfitimeve, kujdes me sasinë! Një konsum i tepruar mund të shkaktojë ankth dhe probleme me gjumin.

Në Ditën Ndërkombëtare të Kafesë, le ta qerasim veten në SnapFood! Si e pi kafen ti?

Lini një koment