Kush do içik fërgesë ‘tironse’?

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
320 kcal për porcion
Gjizë e freskët (300 g)
Speca të kuq dhe jeshilë (3 të mesëm)
Domate të freskëta (2 të mëdha)
Hudhër (2 thelpinj)
Qepë e thatë (1 e vogël)
Vaj ulliri
Kripë dhe piper sipas shijes
Erëza të freskëta (si borzilok ose rigon)

Përgatitja

Së pari, specat i presim në rripa dhe i skuqim në një tigan me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Më pas shtojmë qepën e grirë imët dhe hudhrën e shtypur, duke i lënë të skuqen derisa të marrin një ngjyrë të lehtë të artë. Shtojmë domatet e grira dhe i lëmë të ziejnë derisa lëngu të avullojë pak.

Kur masa të jetë përzier mirë, shtojmë gjizën, kripën, piperin dhe erëzat. E përziejmë mirë dhe e lëmë të gatuhet edhe për 5-10 minuta në zjarr të ulët, derisa të marrë një teksturë kremoze.

Shoqërohet me: Bukë të thekur dhe një sallatë të freskët. Konsumohet si drekë ose darkë e lehtë.

Komento