Patëllxhanët i presim në feta të holla dhe i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë. I lëmë mënjanë. Në një tigan tjetër, skuqim qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten, më pas shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë domatet e grira, kripën dhe piperin dhe lëmë përzierjen të ziejë për rreth 20 minuta derisa lëngu të avullojë.
Ndërkohë, përgatisim një salcë beshamel. Shkrimë gjalpin në një tenxhere dhe shtojmë miellin. E përziejmë derisa mielli të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë qumështin gradualisht duke përzier vazhdimisht deri sa salca të trashet. Më pas, shtojmë vezët e rrahura dhe e largojmë tenxheren nga zjarri.
Në një tavë për pjekje, shtrojmë një shtresë patëllxhanë, një shtresë mish dhe e mbulojmë me një shtresë tjetër patëllxhanë. Përsërisim derisa të mbarojnë përbërësit, duke e përfunduar me salcën beshamel. E mbulojmë sipërfaqen me djathë të grirë dhe e fusim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta.
Shoqërohet me: Sallatë fshati dhe verë të kuqe. Konsumohet si drekë ose darkë e bollshme.
Përgatitja Qepën dhe hudhrën i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë specat e prera në kubikë dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Ndërkohë, presim patëllxhanët, kungulleshkat dhe domatet në feta të holla. Shtojmë patëllxhanët dhe kungulleshkat...
Përgatitja Së pari, mishin e qengjit e skuqim lehtë në një tigan me gjalpë derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi të jetë gatuar pak, e vendosim në një tavë për pjekje. Në të njëjtin tigan, shtojmë miellin dhe...
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë. Ruaj...
Komento