Së pari, mishin e qengjit e skuqim lehtë në një tigan me gjalpë derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi të jetë gatuar pak, e vendosim në një tavë për pjekje. Në të njëjtin tigan, shtojmë miellin dhe e përziejmë për pak minuta deri sa të marrë një ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë lëngun e mishit dhe e përziejmë derisa të trashet.
Në një enë tjetër, rrahim vezët, shtojmë kosin dhe hudhrat e shtypura. Përziejmë me kujdes përzierjen e vezëve dhe kosit me masën e përgatitur me miell. Në fund, shtojmë orizin e shpëlarë dhe e hedhim të gjithë përzierjen mbi mishin e qengjit në tavë.
E fusim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 45 minuta, deri sa sipërfaqja të jetë pjekur mirë dhe të marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Sallatë të gjelbër dhe bukë të bardhë të freskët. Konsumohet si drekë tradicionale.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento