Së pari, mishin e qengjit e skuqim lehtë në një tigan me gjalpë derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi të jetë gatuar pak, e vendosim në një tavë për pjekje. Në të njëjtin tigan, shtojmë miellin dhe e përziejmë për pak minuta deri sa të marrë një ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë lëngun e mishit dhe e përziejmë derisa të trashet.
Në një enë tjetër, rrahim vezët, shtojmë kosin dhe hudhrat e shtypura. Përziejmë me kujdes përzierjen e vezëve dhe kosit me masën e përgatitur me miell. Në fund, shtojmë orizin e shpëlarë dhe e hedhim të gjithë përzierjen mbi mishin e qengjit në tavë.
E fusim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 45 minuta, deri sa sipërfaqja të jetë pjekur mirë dhe të marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Sallatë të gjelbër dhe bukë të bardhë të freskët. Konsumohet si drekë tradicionale.
Përgatitja Qepën dhe hudhrën i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë specat e prera në kubikë dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Ndërkohë, presim patëllxhanët, kungulleshkat dhe domatet në feta të holla. Shtojmë patëllxhanët dhe kungulleshkat...
Përgatitja Patëllxhanët i presim në feta të holla dhe i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë. I lëmë mënjanë. Në një tigan tjetër, skuqim qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten, më pas shtojmë...
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë. Ruaj...
Komento