Së pari, mishin e qengjit e skuqim lehtë në një tigan me gjalpë derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi të jetë gatuar pak, e vendosim në një tavë për pjekje. Në të njëjtin tigan, shtojmë miellin dhe e përziejmë për pak minuta deri sa të marrë një ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë lëngun e mishit dhe e përziejmë derisa të trashet.
Në një enë tjetër, rrahim vezët, shtojmë kosin dhe hudhrat e shtypura. Përziejmë me kujdes përzierjen e vezëve dhe kosit me masën e përgatitur me miell. Në fund, shtojmë orizin e shpëlarë dhe e hedhim të gjithë përzierjen mbi mishin e qengjit në tavë.
E fusim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 45 minuta, deri sa sipërfaqja të jetë pjekur mirë dhe të marrë një ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Sallatë të gjelbër dhe bukë të bardhë të freskët. Konsumohet si drekë tradicionale.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento