Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar.
Në një tigan tjetër, shtojmë pak vaj ulliri dhe kaurdisim qepën e grirë shumë imët derisa të bëhet e butë. Pastaj, shtojmë orizin dhe e kaurdisim mirë për disa minuta. E shuajmë me verë të bardhë dhe, sapo vera të avullojë, fillojmë të shtojmë lëngun e perimeve pak nga pak. Orizi do ta përthithë gradualisht lëngun gjatë gatimit, që zgjat rreth 18-20 minuta.
Në fund, servirim orizin me kërpudhat e gatuara dhe e pudrosim me djathë parmixhano të grirë dhe majdanoz të freskët.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë. Ruaj...
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento