Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini.
Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta. Hidhni qepet, hudhrat, gatuajini 2 minuta.
Ndizni furren ne 200 gradë Celcius.
Shtypni qiqrat, hidhni orizin, tersheren, lengun e limonit, kripen, piperin, erzat, dhe perzjerjen e qepes, perzjeni mire. Formoni qoftet dhe lyejini me tersheren. Piqini sa te marrin ngjyren kafe.
Nje recete ideale per te shtuar fibrat bimore, hekurin dhe magnezin. Mund te shoqerohet me salce kosi te pergatitur me kos natyral, hudhra, koper dhe pak spec te kuq djeges.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë. Ruaj...
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Lini një koment