Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe reperi Lyrical Son nuk ka shumë naze sa i përket ushqimit, madje ai ka zbuluar përmes një postimi se një nga ushqimet e preferuar të tij është byreku.
Që të shijoni byrekun me gjizë si reperi, merreni recetën mëposhtë:
Si fillim përgatisni brumin:
Përzjeni vajin me miellin, kripën dhe ujin e vakët.
Nëse brumi është pak i ujshëm shtoni pak miell, në të kundërt shtoni pak ujë të vakët.
Lereni brumin 30 minuta në një enë qelqi të mbuluar me një pecetë.
Më pas ndajeni brumin në 10 topa të vegjël.
Hapni petat me diametër 10 cm.
Pastaj vendosini 5 peta njëra mbi tjetrën duke i lyer me vaj që të mos ngjiten.
Filloni hapini petët sa diametri i tepsisë dhe më pas të njëjtën gjë bëni dhe me pesë petët e tjera.
Lyejeni tepsinë me gjalpë dhe shtroni pesë petët poshtë.
Në mes hedhim mbushjen ku në një enë qelqi përzjeni gjizën, qumështin, vezët dhe vajin e ullirit.
Më pas shtroni pesë petët e tjera dhe piqeni në 200 gradë për 30 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment