Në tryezën e Lyrical Son: Si të gatuash ushqimin e preferuar të reperit
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe reperi Lyrical Son nuk ka shumë naze sa i përket ushqimit, madje ai ka zbuluar përmes një postimi se një nga ushqimet e preferuar të tij është byreku.
Që të shijoni byrekun me gjizë si reperi, merreni recetën mëposhtë:
Koha e përgatitjes: 30 min–Koha e gatimit: 30 min
Ingredientët
Për brumin:
300 gr miell
1 filxhan vaj ulliri
200 ml ujë i vakët
Kripë
Për mbushjen:
250 gr gjizë
2 vezë
1 filxhan kafeje qumësht ose kos
2 lugë gjelle vaj ulliri ose gjalp i shkrirë
Udhëzimet
1
Si fillim përgatisni brumin:
2
Përzjeni vajin me miellin, kripën dhe ujin e vakët.
3
Nëse brumi është pak i ujshëm shtoni pak miell, në të kundërt shtoni pak ujë të vakët.
4
Lereni brumin 30 minuta në një enë qelqi të mbuluar me një pecetë.
5
Më pas ndajeni brumin në 10 topa të vegjël.
6
Hapni petat me diametër 10 cm.
7
Pastaj vendosini 5 peta njëra mbi tjetrën duke i lyer me vaj që të mos ngjiten.
8
Filloni hapini petët sa diametri i tepsisë dhe më pas të njëjtën gjë bëni dhe me pesë petët e tjera.
9
Lyejeni tepsinë me gjalpë dhe shtroni pesë petët poshtë.
10
Në mes hedhim mbushjen ku në një enë qelqi përzjeni gjizën, qumështin, vezët dhe vajin e ullirit.
11
Më pas shtroni pesë petët e tjera dhe piqeni në 200 gradë për 30 minuta.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment