HAPI 1 Fillimisht bëni tortën. Ngroheni furrën në 190 gradë. Lyeni me yndyrë dhe shtrojini bazën në një tepsi . Vendosni gjalpin, sheqerin dhe ekstraktin e vaniljes në një tas dhe rrihini mirë në një masë kremoze.
Rrihni ngadalë vezët një nga një, më pas hidhni miellin dhe përziejini mirë. Hidheni në përbërjen e tortës dhe piqeni për rreth 20 minuta derisa të skuqet dhe të marrë ngjyrë kafe të artë. Lëreni mënjanë të ftohet plotësisht.
HAPI 2 Ndërsa ëmbëlsirat janë duke u ftohur, bëni kremin e gjalpit. Në një tas të madh ose në tasin e mikserit, rrihni së bashku gjalpin dhe sheqerin pluhur, shtoni ekstraktin e vaniljes dhe qumështin dhe rrihni përsëri.
Pasi keku të jetë ftohur, grijeni në thërrime të mëdha. Shtoni kremin e gjalpit dhe përzieni së bashku.
Merrni copa nga përzierja e kekut dhe rrotullojeni në topa, duke e transferuar secilin top në një tepsi ose pjatë, futini një shkop secilin prej tyre dhe më pas vendosini në frigorifer për një orë.
HAPI 3 Shkrini çokollatën e bardhë në mikrovalë. Merrni secilin prej topave të ftohur dhe zhytini në çokollatën e bardhë. Mund ta spërkasni sipër me ç’të doni ju.
Më pas vendosini topthat në një filxhan që të thahen në temperaturën e dhomës për një orë, ose në frigorifer për 30 minuta.
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
1. Valoni në një tenxhere të vogël ujin. 2. Hidhni miellin e orizit duke e trazuar ngadalë dhe vazhdimisht, që të mos formojë kokrriza. 3. Uleni nxehtësinë dhe trazoni lehtë për 10 minuta, derisa të kthehet në masë të trashë (qull) 4. Në fund shtoni qumështin. Shënim: Përmbajtja e këtij qulli, trashësia shtohet me rritjen e foshnjes. Në fillim le të jetë likuide, aq sa të qëndrojë...
Komento